Een merk easyvoyage
Annecy

Ontdek het meer van Annecy en zijn activiteiten

Gepubliceerd op: 31 août 2023

Bijgewerkt: 6 févr. 2024

Het meer van Annecy is misschien wel een van de mooiste meren in de Franse Alpen. Het meer van Annecy is ontwikkeld voor talloze vrijetijdsactiviteiten in zowel de winter als de zomer en brengt vakantiegangers samen die houden van de natuur en weelderige landschappen. Wat te doen op vakantie in het meer van Annecy, zomer of winter? Ontdek de leukste activiteiten rond het meer, afhankelijk van het seizoen, in Annecy of in de Franse Alpen.

Het meer van Annecy op video

Is mag: Thu Aug 31 2023 18:31:54 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Ontdek het meer van Annecy en zijn activiteiten  -  visuel 1/1

Waar kun je 's zomers zwemmen in het meer van Annecy?

Er zijn talloze stranden rond het meer van Annecy, met of zonder betaling en met of zonder toezicht. Het water van het meer heeft een prachtige kleur en de temperatuur, hoewel koel, is altijd aangenaam in juli en augustus.

Aanraders om te zwemmen zijn het strand van Menthon-Saint-Bernard, een prachtig grasstrand met schaduw en toezicht tijdens het hoogseizoen (tegen betaling), het grote strand van Talloires dat een schitterend uitzicht biedt op het meer van Annecy, of het gezinsvriendelijke strand van Angon.

Waar kan ik in de winter boven het meer skiën?

Op de hoogten van Annecy vind je een paar gezinsvriendelijke skigebieden voor de kleintjes:
Het Semnoz biedt 20 afdalingen op slechts twintig minuten van de stad.
Voor de avonturiers biedt het skigebied Montmin alleen blauwe en groene pistes.
Liefhebbers van geweldig skiën kunnen kiezen voor grotere skioorden zoals la Clusaz of le Grand Bornand, op ongeveer dertig kilometer van Annecy.

Waar kun je genieten van een wandeling met uitzicht op het meer?

Van gezinsvriendelijke routes tot meer betrokken wandelingen, het meer van Annecy heeft een aantal prachtige wandelingen en trektochten voor zowel gezinnen als sportievelingen.

Families kiezen voor de cascade d'Angon à Talloires: wandeling van 2 uur en 15 minuten door het bos en de omliggende dorpen, een kleine duin en een mogelijke doorgang onder de ongelooflijke cascade d'Angon om de kinderen te séduire.

De sportievelingen kiezen voor de beklimming van de hoogste top rond het meer, met de randonnée de la Tournette. De wandeling duurt ongeveer 6 uur en 45 minuten, en er zijn touwen om de jongste klimmers aan het lijntje te houden op gevaarlijke stukken.

Waar kun je in de winter langlaufen rond het meer?

Het Semnoz skigebied biedt vakantiegangers 46 kilometer lang Noords skiën à op slechts een paar minuten rijden van Annecy.
Verken ter plaatse de pistes door het bos op wisselski's, probeer het langlaufen op het Plateau du Berger, of oefen het schaatsen op het grote plateau waar je geniet van uitzonderlijke panoramische uitzichten.

Waar kun je het vuurwerk op het meer bekijken?

Op 14 juli voor de fête nationale, of het eerste weekend van augustus tijdens de traditionele fête du lac, licht het meer op met pyrotechnische hoogstandjes. Mis ze voor geen goud!

Tijdens de nationale fête kunt u de show vanaf veel plaatsen zien, maar de Pâquier esplanade blijft een van de beste uitkijkpunten om de vuurwerkprestaties te bewonderen.

Op de 1e zaterdag in augustus gaat u naar de baai van Albigny voor de grootste vuurwerkshow van Europa!

Wanneer moet je het oude Annecy bezoeken?

Elk moment van het jaar is een goed moment om de oude stad van Annecy te ontdekken.

In de zomer is het het beste, want dan kun je niet alleen genieten van het oude Annecy, maar ook van de wateractiviteiten aan het meer.
In de winter, als je niet tegen de kou kunt, kun je het geluk hebben Annecy en het meer onder de sneeuw te ontdekken.

Vanuit het meer bereikt u de oude stad door de Pont des Amours over te steken en door de straten van de stad te dwalen.

Bekijk de <>top dingen om te doen in Annecy.

Waar overnachten aan de oevers van het meer van Annecy?

Om zo dicht mogelijk bij de natuur te zijn en met je voeten in het water, kies dan voor een accommodatie in camping aan de oevers van het meer van Annecy.

Is mag: Thu Aug 31 2023 18:31:54 GMT+0200 (Central European Summer Time)

Les Fontaines Rhône-Alpes - Lathuile visuel 1/1
Camping Les Fontaines
SUPER DEAL
Les Fontaines Rhône-Alpes - Lathuile visuel 1/1
Le camping 4 étoiles Les Fontaines se trouve au bout du Lac d’Annecy, dans un cadre très verdoyant. Il offrira aux vacanciers une ambiance familiale et chaleureuse.
Un grand parc aquatique fera le bonheur des vacanciers dans l’enceinte du camping Les Fontaines. Ce parc aquatique est le lieu idéal pour des moments de jeux et de détente en famille.

Zie de camping

De mooiste campings à Annecy

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Haute Savoie

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur