Een merk easyvoyage
Annecy

Wat te doen in Annecy op vakantie

Gepubliceerd op: 4 déc. 2023

Bijgewerkt: 15 févr. 2024

Annecy is een van de parels van de Franse Alpen, gelegen aan de oevers van het prachtige meer van Annecy. 

Geniet van een rondleiding door Annecy met de 3 minuten durende video. Meer weten? Hier vind je suggesties voor dingen die je kunt doen en zien in Annecy.

Is mag: Mon Dec 04 2023 15:26:14 GMT+0100 (Central European Standard Time)

Wat te doen in Annecy op vakantie  -  visuel 1/1

Bezoek het oude Annecy

Dankzij de vele kanalen wordt Annecy ook wel het Venetië van de Alpen genoemd en kan het bogen op een rijk cultureel en architecturaal erfgoed.

Met zijn geplaveide straatjes, kanalen en pittoreske sfeer is het oude Annecy een onderdompeling in de charme van weleer. Wandel langs de kanalen, verken de cafés en restaurants charmant, en verken de winkels uniek. Mis de architectonische juweeltjes niet, zoals het Palais de l'Isle en de Château d'Annecy.

Ontspannen bij Le Pâquier

Lange esplanade langs het meer, de Paquier verbindt het oude Annecy met de tuinen van Europa, via de Pont des Amours.

Dit is de ideale plek om het meer en de omringende bergen te bewonderen vanaf een uitgestrekte groene vlakte in het hart van de stad.

Perfect voor een picnic of een wandeling in de pédalo,  le Pâquier biedt een adembenemend uitzicht op het "Kleine Venetië van de Alpen" en zijn trésors. Er zijn ook culinaire ervaringen beschikbaar om lokale specialiteiten te proeven.

Geniet van een ijsje bij de Glacier des Alpes

De Glacier des Alpes, die al meer dan 30 jaar bestaat, biedt u in het hart van de oude stad de mogelijkheid om u te laten bedwelmen door een van de 45 aangeboden smaken: ijs of sorbet, crémeux of gaufrés, laat u verleiden.

Maak een foto op de Pont des Amours

Alle bruidsparen in Annecy laten zich fotograferen op deze illustere brug, die Le Paquier verbindt met het oude Annecy. Het is een echt symbool van de stad en biedt uitzicht over het meer van kanalen en eeuwenoude bomen.

Fietsen rond het meer van Annecy en de omgeving

Veacute;lo is een bevoorrechte manier om Annecy te verkennen, zowel in het historische hart als aan de oevers van het majestueuze meer. Een van de populairste excursies is de fietstocht langs het meer, een halve of een hele dag. Er loopt een fietspad, bekend als de voie verte, langs de westelijke en oostelijke oevers van het meer, waardoor een compleet circuit mogelijk is. Voor degenen die zich richting Ugine willen begeven, is de wildere en ruigere oostelijke oever een zwaardere route.

De westelijke oever volgt de route van een oude spoorlijn en biedt een panoramische route waar gezinnen dol op zijn, met name dankzij de Duingt-tunnel. Voormalige treinstations zijn omgebouwd tot restaurants of werkplaatsen voor het repareren van voertuigen. In het centrum van Annecy bieden verhuurwinkels fietsen voor elke behoefte. De Vélonecy service, vergelijkbaar met de Vélib, is een recente optie voor fietsers. 

Rekening houden met 2u30 tot 3u voor een volledige rondleiding door het meer, afhankelijk van uw tempo.

Wat te doen in Annecy op vakantie  -  visuel 1/1

Maak een boottocht op het meer van Annecy

Het meer van Annecy staat bekend om zijn schoonheid en puurheid. Hoe kun je het kristalheldere water beter leren kennen dan tijdens een boottocht? Huur een boot voor een halve of hele dag en verken het op je eigen tempo, zelfs zonder vaarbewijs. Het meer biedt een ideale omgeving voor tal van activiteiten: zwemmen, duiken, watersporten of gewoon ontspannen op de geheime stranden.

Wandelen in de heuvels boven Annecy

Annecy is een topbestemming voor wandelaars, met routes voor alle niveaus. Vooral de La Tournette wandeling, met een hoogtepunt op 2.350 meter, is een uitdaging. Trek ongeveer 7 uur uit voor deze beklimming, die een adembenemend uitzicht op het meer biedt.

Wilt u meer weten over het meer en de activiteiten, bezoek dan de suggesties voor dingen die u kunt doen à faire autour du lac d'Annecy et vous découvrir y les stations de ski à dé couvrir autour d'Annecy en hiver pous ski, en été pour faire de la randonnée et du VTT, 

Wat te doen in Annecy op vakantie  -  visuel 1/1

Waar overnachten in de buurt van Meer van Annecy?

Is mag: Mon Dec 04 2023 15:26:14 GMT+0100 (Central European Standard Time)

La Ferme de la Serraz Rhône-Alpes - Doussard visuel 1/1
Camping La Ferme de la Serraz
SUPER DEAL
La Ferme de la Serraz Rhône-Alpes - Doussard visuel 1/1
Le camping 5 étoiles La Serraz se situe en Haute-Savoie et propose une qualité de service haut de gamme à proximité du Lac d’Annecy et avec vue sur les montagnes.
Au sein du camping La Serraz, toute la famille pourra passer des journées entières de baignades grâce à un bel espace piscine

Stacaravan 4 pers.

Opgegraven Campings.com

555

7 Nuits

Zie de aanbieding

De mooiste campings à Annecy

Derniers articles

Artikelen op bestemming

 

Marseille

 

Cassis

 

Porquerolles

 

Haute Savoie

 

Corsica

 

Bretagne

 

Pays de Loire

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur