Le MAG

camping

Par

De Provenceis een van de regio’s van Frankrijk met de meeste culinairespecialiteiten. De kaart is enorm gevarieerd en elke stad en elkdepartementheeft zijn eigen specialiteiten. Nice,Marseille, deAlpes-de-Hautes-Provence,de Vaucluse...de keuze is oneindig!Daarom stellen wij voor het beste van deProvence te ontdekken

 


Bouillabaisse


 

Bouillabaisseis een van de typischespecialiteitenvande Provence, meer inhet bijzonder vanMarseille.Hetis eensoepmetvis, groenten en specerijenen wordt geserveerd met “rouille”, een pittige saus die ook met brood wordtgegeten.

 

 

 • Toegang zee
 • - Zwembad
 • - Waterglijbaan
 • - Wifi

 


Soupe au Pistou


 

Nog een soep die typisch isvoorde Provençaalse gastronomie.Eeneenvoudig, maar heerlijk recept met groenten, pasta(vooral elleboogjes) enkaas.Het hoofdingrediënt is de “pistou”, een bereiding van knoflook enbasilicum die dit gerecht echt een oppepper geeft

 

La Socca


 
La Soccais een specialiteit uitNice!Het is eenvoudig te bereiden en bestaatvoornamelijk uit kikkererwtenmeel en olijfolie.Dit mengel wordtgebakken opeen grote plaat tot een pannenkoek die vervolgens in stukken wordtgesnedenen vaak in een puntzak wordt geserveerd.Verrassend en vooral heel lekker!

 


Camping Green Park

 • Zwembad
 • - Kinderclub
 • - Wifi
 • - Wellnessruimte
De 4-sterren camping Green Park Cagnes-sur-Mer, in de Alpes-Maritimes in de regio PACA, biedt u de schoonheden van de Côte d'Azur vanuit het groene park op een heuvel op 5 km van ...

 


AïoliAls


 

je een romantisch afspraakje hebt, kun je beter geen aïoli eten!Het iseen gerecht van gestoomde groeten metvis een hard gekookt eigeserveerd met een mayonaise met heel veel knoflook!Vergeet daarna vooralje kauwgom niet!

 

 

Daube Provençale


 
Iedereen houdt van daube provençale! Het is een stoofgerecht met vlees, je kunt kiezen uit rund, lam, stier, everzwijn of schaap. Het wordt gemarineerd in Provençaalse witte of rode wijn met groenten naar keuze. Een gezellig gerecht, ideaal voor maaltijden met de hele familie!
 
 

De panisses Marseillais


 
Zoals de naam al zegt, is dit een specialiteit uit Marseille.Net als soccabestaathetvooral uit kikkererwtenmeel en olijfolie, het verschil is dat hetmengsel gefrituurd worden en als kleine pannenkoekjes wordt geserveerd
 

 

 

 

La pompe à huile


 


La pompe à huile wordt vooral geserveerd bij de 13 desserts, een typisch Provençaalse kersttraditie. Het bestaat uit meel, water, sinaasappelrasp en olijfolie. Met dit dessert neem je een duik in de Provençaalse tradities!

 

Calissons


 

Calissons zijn typisch voor Aix-en-Provence. Het zijn kleine zoete lekkernijen van amandeldeeg met glazuur, oranjebloesem en gekonfijte meloen. Ze hebben een ovale vorm. Pas op, als je eraan begint, kun je niet meer ophouden!

 

Domaine des Iscles

 • Toegang rivier
 • - Toegang meer
 • - Kinderclub
 • - VACAF
Gelegen op Roque d'Anthéron, aan de voet van de Lubéron, biedt de 4-sterren camping Le Domaine des Iscles een bevoorrechte locatie in een ongerepte natuur langs de rivier. Voor e...
 

Tian


 

Tian is een integraal onderdeel van de Provençaalse keuken. Het is een groentegerecht met aromatische planten en olijfolie, maar soms zit er ook vlees of ei in. Het is een ovengerecht dat je meeneemt op een aromatische reis!

 

TapenadeIn de Provence is er geen aperitief zonder Ricard en een lekkere tapenade! Tapenade wordt gemaakt van geplette zwarte en groene olijven, olijfolie en knoflook. Rooster een paar toastjes en trakteer je gasten op een heerlijk aperitief!