Le MAG

camping

Par

De Verdon-streek zit vol verrassingen; eindeloze lavendelvelden, groene landschappen rond de ongelooflijke gorges du Verdon, de regio heeft alles in huis om indruk op je te maken. Er zijn ook talloze sportieve en toeristische activiteiten. De wandelpaden die geschikt zijn voor alle niveaus leiden je langs de oevers en de watersportactiviteiten. De ideale plek voor een perfecte vakantie voor iedereen.

 


Dag 1: Bewonder de lavendelvelden in Valensole


 

Als je op vakantie gaat naar de Verdon moet je echt langs Valensole, vooral in juni en juli!
Rendez-vous langs de lavendelroute, de D6 of de D8. Lavendel bloeit zelden voor half juni, we raden je dus aan vanaf dan naar de streek te komen. Hoewel het seizoen tot eind augustus duurt, wordt er midden juli geoogst, let dus op dat er voor die tijd van hebt genoten. Als je er in deze periode niet heen kunt, kun je altijd nog een bezoek brengen aan het dorp op hoogte Gordes.

 

valensolelavande

 

De activiteiten:

 


De familie Angelvin heet je welkom in de distilleerderij om je kennis te laten maken met hun vak. Er worden bezoeken georganiseerd in het seizoen van ongeveer 10 tot 30 juli: Lavande Valensole.
De boerderij La Pierrine organiseert wandelingen met hun geiten door het bos en de lavendelvelden. Deze activiteit is heel leuk voor kinderen: La ferme de La Pierrine.

 


 Dag 2: Langs de route Napoléon


 


De route Napoléon is waarschijnlijk een van de meest populaire routes van Frankrijk in de zuidelijke Alpen. Je kunt hem met de auto of op een elektrische fiets rijden om het Provençaalse achterland en de diversiteit aan landschappen te ontdekken.

 

 

 


Dag 3: Profiteren van de Gorges du Verdon


 

De Verdon en de beroemde gorges! Hier vindt je de grootste canyon van Europa, waar de rivier Verdon op een diepte van soms 700 meter doorheen stroomt, buitengewoon indrukwekkend!
Hoe profiteer je er optimaal van? Huur een kano of een elektrische boot om optimaal te genieten van je bezoek aan de gorges. Let op, van 10 juli tot 30 augustus raden we je aan 8 dagen van tevoren te reserveren. Neem contact op met  het plaatselijke watersportcentrum.

 

 

 

 

verdongorges

 

  • Toegang rivier
  • - Kinderclub
  • - Animaties

 Dag 4: Bezoek aan het dorp Moustiers Sainte-Marie


 

Aan de rand van de gorges du Verdon ligt een van de mooiste dorpen van Frankrijk: Moustiers Sainte-Marie.
Moustiers Sainte-Marie heeft een buitengewone geografische ligging op een hoogte van 630 meter. De streek is uitgestrekt en ligt centraal tussen de belangrijkste toeristische routes van de Verdon. Het dorp heeft een authentieke schoonheid en charme weten te behouden waar je onbeperkt van kunt genieten!

 

verdonmoustierssaintemarie

 


Dag 5: verfrissend uitstapje naar het meer van Sainte Croix


 

Het meer van Sainte Croix is het grootste en bekendste van de meren van de Verdon. Ga op ontdekking met een waterfiets om rustig te genieten van de omgeving om je heen. Je kunt naar wens stoppen om een frisse duik te nemen in het water of van de glijbanen te profiteren en te genieten van het ongeëvenaarde uitzicht.

 

 

Dag 6: Een wandeling maken


 

Een andere must tussen de kliffen van de Grand Canyon du Verdon is een wandeling langs het Blanc Martel pad.
Let wel op, wandelen in de Gorges du Verdon is geen zondags ommetje. Bovendien kom je onderweg steile afdalingen en tunnels zonder licht tegen. Als je genoeg lef hebt om de hele route te lopen, kun je meer dan 6 uur lang genieten van 13 kilometer wandelplezier! Trek je wandelschoenen aan trek erop uit!

 

sentierblancmartel

 

Camping Verdon Parc

  • Toegang rivier
  • - Zwembad
  • - Waterpark
  • - Kinderclub

Stacaravan : 4 pers.

7 nachten van 08/03 tot 08/10

Le meilleur prix !

-22% 1536


 Dag 7: Aan boord van de train des pignes


 

Ken je de train des Pignes? Stap aan boord van de mythische stoomtrein voor een onvergetelijke reis. Dit is een mooi element van het collectieve erfgoed van de Provence, de lijn verbindt Nice met Digne-les-bains langs 151 km spoorrails.

 

traindespignes

 

Wist je dat? Als er vroeger niet genoeg kolen waren voor de locomotief, gebruikten de machiniste ‘pignes’, ofwel dennenappels als brandstof.

 

Bonus: L'art en Jouet met de kinderen

 

In Bauduen aan het meer van Sainte-Croix is een museum dat leuk is voor jong en oud: l’Art en Jouet. Een expositie van duizenden Playmobils die scènes uit het dagelijkse leven uitbeelden, maar ook een stad, een circus, een canyon... Ga terug naar je jeugd en duik onder in het fantastische decor.
Vol tarief: € 3,50.
Gratis voor kinderen jonger dan 3 jaar.

 

 

Populaire bestemmingen